Zit jij na een festival met heimwee op de bank? Of ga je binnenkort juist naar een festival? Haal de festivalvibes dan in huis met een BACARDÍ-brunch. In dit artikel geven we je tips om de feestelijke sfeer van bijvoorbeeld een Amsterdam Open Air naar jouw woonkamer of tuin te halen. Compleet met de nieuwste cocktails, Caribische gerechten én stylingtips geef je jouw pre-festival get together een festivalwaardige uitstraling.
Kleurrijke aankleding
Onmisbaar bij de ultieme pre-festival brunch is natuurlijk een gezellige sfeer. Start met een kleurrijke aankleding met Caribische accenten: hang slingers op, gebruik heldere kleuren en voeg tropische bloemen toe voor een authentieke look. Maak je brunch compleet met de nodige muziek.
Cocktails en food
Begin met het bereiden van BACARDÍ’s iconische rumcocktails en combineer deze met Caribische hapjes en gerechten. Denk aan smakelijke empanadas, gegrilde kip met jerk kruiden en verfrissende fruitsalades. Onderaan dit artikel vind je een recept van rumpancakes met een Caribische twist. En geloof ons: die wil je proberen.
Met BACARDÍ’s I LUV IT-cocktail waan je je direct op een zomers festival. Deze cocktail combineert het beste van BACARDÍ rum met kokoswater, passievrucht en limoen – een smaakexplosie die je vrienden direct in de festivalspirit brengt. Mix de ingrediënten, voeg een paar ijsklontjes toe en serveer in kleurrijke glazen. Genieten geblazen.
I LUV IT-cocktail
Ingrediënten:
● 60 ml BACARDÍ Carta Blanca rum
● 15 ml St. Germain likeur
● 15 ml passievruchtensap
● 15 ml limoensap (sap van ongeveer een halve limoen)
● 30 ml kokoswater
● Limoenschijfje en geroosterde kokossnippers om te garneren
Zo maak je ‘m:
Vul een glas met ijsblokjes en voeg alle ingrediënten toe. Even roeren om alles te mengen. Maak af met een limoenschijfje en de geroosterde kokossnippers. Cheers!
Rum Pancakes met een Caribische twist
Ingrediënten voor de pancakes:
● 1 kopje bloem
● 2 eetlepels suiker
● 1 theelepel bakpoeder
● 1/2 theelepel baking soda
● 1/4 theelepel zout
● 1 ei
● 3/4 kopje melk
● 1/4 kopje BACARDÍ rum
● 2 eetlepels gesmolten boter
● 1 theelepel vanille-extract
Ingrediënten voor de tropische topping:
● 1 kopje ananas, in stukjes gesneden
● 1 kopje mango, in stukjes gesneden
● 1/2 kopje kokosvlokken
● 2 eetlepels BACARDÍ rum
● 1 eetlepel honing
● Verse muntblaadjes (optioneel)
Instructies:
1. Bereid de tropische topping:
● Meng de ananas, mango, kokosvlokken, 2 eetlepels BACARDÍ rum en honing in een kom.
● Zet dit mengsel in de koelkast terwijl je de pancakes maakt, zodat de smaken goed kunnen mengen.
2. Maak de pancakes:
● Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout.
● In een andere kom, klop het ei los en voeg de melk, 1/4 kopje BACARDÍ rum, gesmolten boter en vanille-extract toe. Meng goed.
● Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer tot alles net gemengd is. Het beslag mag nog een beetje klonterig zijn.
3. Bak de pancakes:
● Verhit een beetje boter of olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
● Giet ongeveer 1/4 kopje beslag per pancake in de pan. Bak de pancakes tot er belletjes op het oppervlak verschijnen en de randen droog lijken, ongeveer 2-3 minuten. Draai om en bak nog eens 2-3 minuten aan de andere kant tot ze goudbruin zijn.
● Herhaal dit proces met het resterende beslag.
4. Serveer de pancakes:
● Leg de pancakes op een bord en schep de tropische topping eroverheen.
● Garneer met verse muntblaadjes als je wilt.