Lists

Zo bereid je je auto voor op een tripje naar een festival

Festivals zijn een geweldige manier om onvergetelijke herinneringen te maken met je vrienden. Als je deze zomer van plan bent om de auto te pakken naar bijvoorbeeld een weekendje Lowlands, is het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden zodat je geen stress hebt onderweg én je tijdens het festival zorgeloos kunt genieten. Waar je op moet letten? Hier zijn enkele handige tips om je auto festival-klaar te maken.

Ruimte creëren met een dakkoffer
Als je met meerdere vrienden reist of veel spullen meeneemt, kan het lastig zijn om alles in je auto te proppen. Thule dakkoffers bieden de perfecte oplossing. Ze zijn er in verschillende maten en kunnen eenvoudig op de dakdragers van je auto worden gemonteerd. Dit geeft je extra opbergruimte voor tenten, slaapzakken en andere benodigdheden. Zorg ervoor dat je de dakkoffer goed bevestigt en controleer of het gewicht binnen de limieten van je dakdragers valt.

De auto mechanisch controleren
Voor je vertrekt is het verstandig om een korte controle van je auto te doen. Controleer de bandenspanning en het oliepeil en zorg ervoor dat je ruitenwisservloeistof en koelvloeistof op peil zijn. Het zou vervelend zijn als je met autopech langs de weg komt te staan en daardoor het festival mist. Dus voorkom verrassingen door tijdig onderhoud te plegen.

Essentials inpakken
Zorg ervoor dat je een checklist maakt van alles wat je nodig hebt. Denk aan eten, water, toiletartikelen, kleding voor verschillende weersomstandigheden en een EHBO-kit. Vergeet niet een powerbank mee te nemen voor je telefoon, zodat je bereikbaar blijft en je favoriete artiesten kunt filmen tijdens hun shows.

Entertainment voor onderweg
Een roadtrip naar een festival kan soms lang duren, zeker als je naar een festival in het buitenland gaat. Zorg dus voor genoeg entertainment. Maak een playlist met de muziek van de artiesten die je gaat zien, download podcasts of neem een goed boek mee om de tijd te doden. Gezelschapsspellen zijn ook een geweldige manier om de tijd te verdrijven.

Slim parkeren
Bij veel festivals zijn speciale parkeerplaatsen ingericht. Probeer dichtbij de ingang te parkeren zodat je niet ver hoeft te lopen met al je spullen. Maak ook een foto van je parkeerplaats of noteer het nummer, zodat je je auto makkelijk terug kunt vinden na al het feestvieren. Heeft het veel geregend? Houdt er dan rekening mee dat de parkeerplaatsen slecht bereikbaar kunnen zijn en je vast kunt komen te staan in de modder.

Veiligheid voor alles
Zorg ervoor dat je waardevolle spullen uit het zicht opbergt of meeneemt. Laat geen belangrijke documenten of dure elektronica in de auto liggen. Vergeet niet om je auto op slot te doen en, indien mogelijk, een extra slot of alarm te activeren voor extra beveiliging. Auto-inbrekers zijn dol op festivalparkeerplaatsen.

Noodvoorzieningen
Voor noodgevallen is het handig om enkele basishulpmiddelen bij de hand te hebben, zoals een reservewiel, krik en gereedschapsset. Een zaklamp en wat extra batterijen kunnen ook van pas komen als het donker is.

Comfortabel slapen
Bij sommige festivals is het toegestaan om in je auto te slapen. Als je auto groot genoeg is, kun je de achterbank platleggen en een opblaasbaar matras erin leggen voor een comfortabele slaapplek. Een andere optie is om een autoluifel aan de zijkant van je voertuig te bevestigen, die bescherming biedt tegen de elementen en extra schaduw geeft.

Met deze voorbereidingen ben je klaar om zorgeloos te genieten van je festival. Vergeet niet om onderweg plezier te hebben en veilige keuzes te maken. Zo maak je van je festivaltrip een onvergetelijke ervaring!