Events

Soundstorm Festival in de woestijn van Saudi-Arabië maakt eerste deel van line-up bekend

Liefhebber van house? Techno? Hiphop? Rock? Pop? Of misschien liever trance? Dan moet je deze winter, van 12 tot en met 14 december, in Riyad zijn. Op die drie dagen vindt namelijk Soundstorm Music Festival plaats, met een line-up vol met de beste acts uit alle mogelijke genres. ’s Avonds losgaan midden in de woestijn op de grootste artiesten en overdag de hoofdstad van Saudi-Arabië verkennen, terwijl het in Nederland vriest. Kan niet beter, toch?

Na vier succesvolle eerdere edities van Soundstorm, is het dit jaar tijd voor een jubileumeditie: het festival wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Je vindt het festival dat ‘de luidruchtigste week in Riyad’ wordt genoemd op een uur rijden van Riyad, de Saoedische hoofdstad. Midden in de woestijn vind je acht verschillende podia die groter zijn dan je ooit hebt gezien. Sterker nog; de Big Beast-stage is met meer dan 41 meter het hoogste hoofdpodium ter wereld.

Onder de eerste bevestigde namen bevinden zich Adriatique, Anmarz, Baloo, Boris Brejcha, Brina Knaus, Chelina Manuhutu, Dorar, Eminem, Fleur Shore, Marco Carola, Muse, Richie Hawtin, Thirty Seconds To Mars en Vinyl Mode. Dit is pas het begin; vorig jaar stonden er meer dan tweehonderd artiesten verspreid over acht verschillende podia op het festival.

Binnenkort volgen er dus nog veel meer grote namen. En met groot bedoelen we écht groot: vorig jaar waren de headliners 50 Cent, Afrojack, Armin van Buuren, Black Coffee, Calvin Harris, Chris Stussy, David Guetta, Deadmau5, Dj Snake, J Balvin, Martin Garrix, Metallica, Reinier Zonnenveld, Swedish House Mafia, Tiësto, Travis Scott en ga zo maar door. Er was zelfs even sprake van een surprise gig van Kanye West, maar dat ging niet door. Wie weet dit jaar wel.

De ticketverkoop voor Soundstorm in Riyad is inmiddels van start gegaan. Check Mdlbeast.com voor meer informatie.