Culture

Max Verstappen trapt Player 0.0 af: een race naar een veiligere toekomst

Afgelopen weekend brulde niet alleen de motoren in Zandvoort, maar werd ook de virtuele racewereld op zijn kop gezet. Max Verstappen, de koning van de Formule 1, startte daar tijdens de Dutch Grand Prix de nieuwe online gamecompetitie Player 0.0, een initiatief van Heineken. Player 0.0 is niet zomaar een game, het is een serieuze oproep om alcohol en verkeer strikt gescheiden te houden.

Op een groot scherm in de fanzone van het circuit van Zandvoort zette Max Verstappen de eerste score in de Player 0.0 game neer. Hij daagde daarna voormalig F1-coureur Giedo van der Garde, sim-racer Maxime Bijmans, Radio 538 DJ Jordi Warners en influencer Pieter Valley uit om zijn tijd te verbeteren. Eerder op de middag sprak Max tijdens een talkshow, gepresenteerd door Hélène Hendriks, over zijn rol als ambassadeur van Heineken 0.0 en het belang van verantwoord alcoholgebruik in het verkeer.

De beste bestuurder drinkt niet, tenzij het 0.0 is
Verstappen, die samen met Heineken werkt aan de campagne ‘When You Drive, Never Drink’, maakte met de lancering van Player 0.0 een duidelijk statement: “De beste bestuurder drinkt niet, tenzij het 0.0 is.” De wereldkampioen, die altijd streeft naar veiligheid en precisie op het circuit, benadrukt hiermee hoe belangrijk het is om nuchter achter het stuur te stappen. Deze boodschap is helaas nog steeds actueel. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van de Nederlanders wel eens meemaakt dat een vriend of familielid met meer dan twee glazen op achter het stuur kruipt.

Maar er is ook goed nieuws, want ondanks dat veel twintigers en dertigers nog steeds druk ervaren om mee te drinken op feestjes, geeft maar liefst 88% aan zich prima staande te houden wanneer ze kiezen voor een alcoholvrij alternatief als ze nog moeten rijden.

Game on en win tickets voor de Formule 1 Heineken® Dutch Grand Prix 2025
Player 0.0 is een interactieve manier om bewustwording te creëren rondom alcoholvrij rijden. Snelheid speelt in deze race geen rol, veiligheid wel. De twintig beste spelers maken kans op tickets voor de Formule 1 Heineken® Dutch Grand Prix 2025 en een meet & greet met Max zelf in Madrid.

De game is op elk mobiel apparaat te spelen. Ben jij de veiligste bestuurder? Bewijs het en maak kans op die felbegeerde tickets én een ontmoeting met Max. En vergeet niet: de echte winnaar, zowel in het spel als op de weg, is degene die nuchter blijft. Ready, set, go!