Reports

Wij bezochten het spectaculaire festivaldebuut van Audio Obscura

Op 24 augustus vond de eerste editie van het Audio Obscura Festival plaats in Rotterdam. 12.500 bezoekers werden getrakteerd op een onvergetelijke muzikale ervaring. De Van Nelle Fabriek, een UNESCO Werelderfgoed en architectonisch icoon, werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een uniek festivalterrein met binnen- en buitenstages. Het festival presenteerde een indrukwekkende line-up met internationale grootheden als Adriatique, The Martinez Brothers en Partiboi69, naast lokaal talent zoals Benny Rodrigues en Cincity. De spectaculaire performances creëerden een sfeer die de temperatuur al vroeg deed stijgen en waarin de regen niemand ervan kon weerhouden te dansen.

Audio Obscura staat bekend om het samenbrengen van toonaangevend talent op bijzondere locaties. Het festivalterrein bood vier binnen- en buitenstages: Under the Bridges, Tabaksfabriek, The Pit en de Rotterdam-stage. De Under the Bridges-stage sprong gelijk in het oog. Diagonale transport bruggen, die normaal de verschillende gebouwen van de Van Nelle Fabriek verbinden, vormden het symbolische hart van het Audio Obscura Festival. De Rotterdam-stage, gehost door Heineken Silver en Cloud 8, was hét podium waar Nederlands talent schitterde. Cloud 8, ontstaan in de legendarische Rotterdamse Suicide Club, creëerde een open minded sfeer waar creativiteit centraal stond. Onder de vleugels van Cloud 8’s eigen Cincity werden festivalgangers meegenomen op een muzikale trip vol soulvolle afrobeats en afrohouse.

Bij The Pit-stage konden fans genieten van een energieke mix van dynamische beats en een euforische sfeer van onder meer Dax J b2b Daria Kolosova, Lucky Done Gone b2b Moody Mehran en Partiboi69. Daarnaast brachten Adriatique en Dixon hun kenmerkende sound naar de industriële setting van de Tabaksfabriek-stage, waar melodische klanken en een unieke visuele ervaring samenkwamen.

Op 17, 18, 19 en 20 oktober keert Audio Obscura terug naar de RAW Factory voor drie daytime events, twee night events en een 24hrs Innervisions met Âme en Dixon. Wat bezoekers kunnen verwachten? De cutting-edge sounds van underground legendes, waaronder Honey Dijon, Maceo Plex, Partiboi69, Seth Troxler, The Martinez Brothers. Tickets zijn verkrijgbaar via Audio-obscura.com.

Foto’s door Ryan Plomp