Audio

Roxy Dekker zingt over haatcomments op ‘Industry Plant’

Na de succesvolle singles Huisfeestje met de Bankzitters en Gaan We Weg? met Ronnie Flex, verschijnt vandaag Roxy’s nieuwe single Industry Plant. Op het nummer zingt de Nederlandse zangeres op een grappige manier (én met de nodige zelfspot) over alle haatcomments die zeg krijgt.

Achter haar nieuwe single Industry Plant zit geen serieuze gedachte. Het nummer ontstond tijdens een studiosessie. “Ik bedacht de zin: ze zeggen Roxy Dekker, jij gaat zo lekker en dat vind ik best wel gek. Iedereen vond dat een goede beginzin. Toen zijn we alle haatcomments die ik krijg gaan verzamelen en hebben we op die manier dit nummer gemaakt. Het was een hilarische sessie. Ik heb mezelf weer in de zeik genomen”, aldus Roxy Ro.

De single klinkt duidelijk anders dan de voorgaande singles Gaan We Weg? en Sugardaddy, die op Spotify bij elkaar al bijna 80 miljoen keer zijn gestreamd. Roxy wil hiermee verschillende kanten van zichzelf laten zien. “Als ik weer een houseplaat had uitgebracht, dan hadden mensen misschien wel gedacht: nu weten we het wel. Dit is weer iets anders.”

“De haatcomments die ik zie, gaan er vooral over dat mensen denken dat ik dit succes niet zelf heb bereikt.” Zo zou de zangeres een rijke vader hebben die haar helpt of zou ze haar carrière aan haar vriend Koen van de Bankzitters te danken hebben. Ook zou ze vanuit de muziekindustrie door belangrijke mensen groot zijn gemaakt. Dit laatste wordt ook wel een ‘industry plant’ genoemd.

Roxy Dekker weerlegt dat ze een industry plant is: “Bij Anne-Fleur Vakantie heb ik, op basis van vier ingestuurde woorden, een song gemaakt. Ja, sindsdien ben ik met anderen samen gaan werken, maar daardoor ben ik niet ineens minder betrokken. Ik weet heel goed wat ik wil en mijn team helpt mij om dit tot leven te brengen.”

Hoewel Industry Plant op een grappige, spontane manier is ontstaan, schuilt er wel een lichte boodschap in het nummer. “Uiteindelijk gaat het erover dat iedereen van alles mag vinden en commenten, maar wat boeit het als ik gewoon doe wat ik leuk vind?”