News

Deze artiesten nemen het tegen elkaar op tijdens Red Bull SoundClash 2024

Op 5 december is het tijd voor de volgende Red Bull SoundClash. Deze editie nemen hiphopgiganten Mula B en Josylvio het tegen elkaar op in AFAS Live in Amsterdam.

De heren vieren hun 10-jarig jubileum in de game met een rechtstreekse confrontatie. Hoewel je het niet direct verwacht, delen beide artiesten meer overeenkomsten: ze wonnen allebei Edisons, behoren tot dezelfde generatie, braken door met onafhankelijke labels, begonnen met rauwe straatraps en zijn inmiddels allround artiesten met miljoenen maandelijkse Spotify-luisteraars en talloze hits.

Mula B en Josylvio
Mula B, bekend van hits als Bandolero en Papito, groeide op in Den Haag en maakte naam bij het label Wilde Westen. Hij staat bekend om zijn rauwe, eerlijke teksten over het straatleven. Josylvio, afkomstig uit Naarden, brak door met nummers als Hey Meisje en Le7nesh. Onder de vleugels van producer Esko en het label Van Klasse werd hij een van de grootsten in de Nederlandse rapscene.

Red Bull SoundClash
Hoe Red Bull SoundClash werkt? Op 5 december verzamelt het publiek zich in het midden van de venue. Op twee podia tegenover elkaar verschijnen de twee artiesten met elk hun eigen band. Vervolgens moeten beide acts in vier rondes alles in de strijd gooien om als winnaar gekozen te worden; ze spelen een totaal nieuwe set en show.

Zo is er een ronde waarin beide artiesten hetzelfde nummer moeten coveren (The Cover), spelen Mula B en Josylvio nummers van zichzelf en moet de ander deze halverwege overpakken (The Take Over), moeten ze nummers van zichzelf in een ander jasje steken (The Remake) én mogen ze mystery guests uitnodigen om extra uit te pakken (The Wild Card).

De avond wordt gehost door Défano Holwijn en het publiek bepaalt uiteindelijk door per ronde te applaudisseren wie zich de echte winnaar mag noemen en de felbegeerde belt mee naar huis neemt. Bij zijn? Check Redbull.nl/soundclash voor tickets. Early birds zijn momenteel verkrijgbaar en kosten 22,50 euro.