Events

FINNEAS geeft zijn allereerste optreden in Nederland

FINNEAS geeft op 6 mei 2025 zijn allereerste optreden in Nederland. De Amerikaanse singer-songwriter en producer staat dan in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. De kaartverkoop start op vrijdag 4 oktober om 12:00 uur via de website van het poppodium. Tickets zijn te koop voor 51,49 euro, inclusief servicekosten.

FINNEAS maakt melancholische indiepop waarin zijn stem en persoonlijke teksten de hoofdrol spelen. Zijn muziek is een mix van pop, rock en folk, aangevuld met subtiele elektronische elementen. Als multi-instrumentalist en producer staat hij bekend om zijn verfijnde en gelaagde producties. Sinds zijn debuutsingle New Girl uit 2016, bracht hij in 2021 zijn debuutalbum Optimist uit, dat aanstaande vrijdag 4 oktober wordt opgevolgd door de release van zijn nieuwste album For Cryin’ Out Loud!. Hoewel dit zijn eerste solo-optreden in Nederland is, heeft FINNEAS de laatste jaren internationaal al indruk gemaakt met optredens op prestigieuze festivals als Coachella.

Naast zijn solowerk is FINNEAS bekend door zijn samenwerking met zijn jongere zus Billie Eilish, waarin hij als producer en co-writer een sleutelrol heeft gespeeld in haar wereldwijde succes. Samen hebben ze talloze prijzen gewonnen.