Audio

Elmer dropt haar debuutalbum ‘Platland’

Elmer heeft haar debuutalbum Platland uitgebracht. De plaat is een filmische reis langs haar gevoelens omtrent Nederland: van haar liefde voor het pittoreske dorp waar ze opgroeide tot de drang om alles kapot te maken en plat te stampen, van haar boosheid over rechtse mensen tot de wens om te ontsnappen aan de verstikkende algoritmes. De meest opvallende single is Alle Buren Moeten Dood, een krachtige banger over eenzame buurvrouwen en elitaire yuppen.

De energieke Amsterdamse rapper heeft sinds haar doorbraak in 2021 met de provocerende hit Je Vader zich gevestigd als een unieke, onconventionele stem in de muziekwereld. Bekend om haar rauwe eerlijkheid en opvallende optredens, heeft Elmer de afgelopen jaren indruk gemaakt op festivals als ESNS, Lowlands en Pukkelpop. Platland is de opvolger van de EP’s ELMERS, Nothing Ontploffing en Ekster.

Naast het album komt Elmer met een gloednieuwe clubtour. Voor de tour neemt Elmer afscheid van haar dj-hond Skipper en verwelkomt ze twee dansers en een opvallend 2D-decor. In plaats van haar kenmerkende mannenkostuum met snor, stapt Elmer nu het podium op als punk-versie van het Zeeuws meisje, compleet met knalgroene kaplaarzen en een oranje haardos.